Fortsätt till huvudinnehåll

Nyckel till ....frihet

I söndags  bestämde vi oss för att ta med barnen ut och grilla... Jag ordnade med kaffe medans Tomas åkte iväg och köpte korv och engångsgrill. Jag klädde på småbarnen och vi tog Soppåsen och gick mot bilen. Som vanlig låste jag upp soprummet och vi gick in. In gick vi i samlad trupp för att gemensamt kasta soporna, som vi alltid gör. Klart, ut och så igen med dörren och låsa... Jag låste och skulle dra ut nyckeln, men icke! Den satt benhårt i låset. Jag slet och jag drog men det gick inte. Jag svor och skrattade om vart annat!
Jag ringde Tomas som Stog med korv och grill på Ica och berättade vad som hade hänt
-alltså, det där har aldrig hänt förut, utbrast han. Jag kommer snart!
Ungarna började frysa och jag slet i mitt armod svett för att få loss den där satans nyckeln men utan att lyckas.
Tomas kom och försökte göra en insats med 556, men den satt likt kung Arthurs svärd i sin sten. Roland, Boklidsvägens hustomte kom till förstärkning med låsolja och hammare men icke.. Den hade beslutat sig för att sitta där! Kanske för evigt!

Hur som helst så blev den sittandes där medan vi och korven åkte mot nya äventyr. Barnen var glada och vi likaså. Fram med grillen, bort med kartongen som omslöt hela grillen och så tände vi..
Voff!
Så var det över... Inte en låga i grillen så långt ögat nådde. Vi gjorde våra försök att antända grillen med kartongbitar, men Nix.  Så Tomas for  iväg för att köpa tändvätska. Väl framme på affären talade han om vilka dåliga grillar dem hade för personalen och att han ville köpa tändvätska till skiten! Han inser just i den stunden att han inte hade någon plånbok med sig.. Så han lämnade affären med snabba och hårda steg.. Utan tändvätska...

Samtidigt på en strand en bit därifrån skriker barnen efter korv. En kvinna i 36 års åldern springer runt med en engångsgrill för att finna lä. I sina försök att lyckas hade hon nog kommit upp i en promenad på 2 km. Hon försöker få fjutt på alla möjliga sätt.. Kartong, kvitton, löv och gräs,  och tänkte för en kort sekund tända eld  på sin egen mössa för att få fyr. Men nej, hon var ju tvungen att behålla lugnet framför barnen. Hennes tumme var öm efter att försökt tända en tändare 478 gånger i storm! Barnen blev kissnödiga, hungriga och kalla. Och kvinnan såg sig själv sittandes i ett rum med äggkartonger och en skjorta med spännen på ryggen om hon inte slutade snart så..
Tillslut gav hon upp och började leka kull med barnen i stället!

Då kommer Tomas som varit hemma och hämtat den sista fjuttiga lilla droppen tändvätska som fanns kvar från sommarens härliga grillkvällar. Nu gick allt väldigt fort. Grilla korv, äta, dricka, i speed..  Vi liksom grillade korven i lågorna...Innan vi visste ordet av satt vi i bilen, proppmätta, på väg till brandstationen för att värma våra frusna kroppar i bastun.

Riktigt skönt och mysigt var det.. Thilde mös och kunde nog ha bastat hela kvällen om hon fick välja. Eller "pasta" som Thilde själv sa.

När vi kom hem satt nyckeln kvar i sopdörrens lås och alla 6 familjemedlemmar skrattade gott när vi passerade den.

I morse när alla skulle i väg satt den fortfarande kvar och när jag kom hem så var både nyckel och lås borta...ett stort hål bara.. Tänk vad jag kan lyckas med det mesta.
Behöver faktiskt gå och kasta lite sopor nu när jag tänker efter... Eller så får Tomas göra det när han kommer hem... Det är nog säkrast!







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

❤️

Ibland blöder mitt hjärta lite extra för vissa barn som jag möter i mitt arbete. Jag arbetar ju främst med barn med neuropsykiatriska funktionshinder. Ett arbete som jag verkligen brinner för. Oftast har det handlat om unga killar som jag får följa dagarna igenom årskurs efter årskurs. Jag jobbar hårt när det kommer till dessa ungdomar. Jag försöker förstå, förklara, skratta, gråta, vara arg, brottas, gömma mig för flygande inredning men framför allt så vänder  jag aldrig dessa barn ryggen. Jag kan bli kallad alla möjliga hemska glåpord men jag står där och tycker om dem så in i helvete ändå. Och jag Visar det! Jag vet att hen inte "menar" det.. Kanske i stundens hetta men mest  för att testa mig. Se om jag står kvar, Men Jag ger mig inte. Jag utväntar stormen och står där lika stadig som innan. Jag är konsekvent och tydlig med de regler jag satt upp för vårt samarbete och viker mig inte en tum. Jag är kärleksfull och omtänksam och kan ge belöningar som kanske inte är

Mutt-prutt

Sitter och tittar i min mobil och hittar ett blogginlägg som jag skrivit för en månad sen men glömt lägga in, eller så kändes det inte lämpligt att lägga in just då.. Men nu när jag läste det så skrattade jag gott och tycker att inlägget är värt att läsas! Jag och en kollega satt bakom ett rött hus, någonstans i Järna. Vi sitter och samtalar om livet. Jag uppmärksammar henne på att nu kommer det en fis. -åh nej, sa jag. Det blev en framåt-prutt. Min kollega tittade konstigt på mig, ni vet den där blicken som är helt tom men ändå full av förvåning. -ja ja, har du aldrig fått en sån, ljuger du! säger jag -vadå?, säger hon. -du vet , en sån där prutt som vandrar framåt och ibland fastnar. Så man måste gå som om man har en jättetight kjol på sig för att få bort den. Hon tittar fortfarande konstigt på mig. -Men lägg av för fan, säger jag! Ok, säger hon. Det kanske jag har, men jag har väl liksom aldrig döpt den! Haha! Oj, vad jag skrattade gott! Jag har fler namn för den där